klein-curacao-beach-sunset

Met het altijd mooie weer en het heldere warme water is Curacao voor watersporters een echt paradijs. Curacao heeft verschillende mooie baaien en binnenwateren waar diverse watersporten mogelijk zijn. Met de bijna altijd aanwezige Noord-Oost Passaat Wind en het tropische klimaat kunt u 365 dagen per jaar op het water genieten.

 

Boottrip Spaanse Water en Klein Curacao

Indien u een geheel verzorgde dagtrip op het Spaanse Water of naar Klein Curacao dan zijn er diverse bedrijven die volledig georganiseerde dagtrips verzorgen. Meer informatie hierover treft u bij aankomst in het appartement.

Het Spaanse Water is een binnenwater dat in verbinding staat met de zee. Op het Spaanse Water kunt u surfen, wakeboarden, waterskieen en zeilen.

Klein Curacao is een onbewoond eiland waar alleen wat vissers af en toe verblijven. Nergens zult u witter zand en een helderde blauwe zee aantreffen. Tijdens het snorkelen zult u schildpadden tegenkomen en met een beetje geluk ook dolfijnen.

 

Zeilen

Op het Spaanse Water kunt u diverse zeilboten huren of u kunt zeilles nemen. Regelmatig worden er op Curacao zeilwedstrijden georganiseerd en een jaarlijks terugkerend evenement is de Heineken Regatta. Tijdens de Regatta strijden zeiljachten uit diverse landen tegen elkaar in verschillende klassen.

 

Surfen
Curacao is ideaal om te surfen en om te leren surfen. Het Curacaose water is het hele jaar door rond de 26 graden celcius. Wetsuits zijn op Curacao niet nodig met windsurfen, lycra tegen de zon is genoeg. Op Curacao kun je windsurfen in uiteenlopende condities, van flatater freestyle, zee surfen tot branding surfen.

 

Kite Surfen
Op het binnenwater Sint Joris kunt u uitstekend kite surfen. U kunt er lessen volgen en materiaal huren. De informele setting waar alle kite surfers elkaar ontmoeten is een aanrader. Een intensieve dag afsluiten met een informele barbecue met de ondergaande zon is een ervaring om nooit meer te vergeten.